3:10 AM

World Richest King

Posted by ANUAR SANi

I found this fact while browsing in internet few days ago. So surprise to know that Thailand's King is the richest king in the world. I thought it should come from middle east with the fact of oil and gas countries, but surprisingly not. Just like to share this fact with you guys. 
01. Thailand’s King Bhumibol Adulyadej
worth $30 billion

02. Brunei’s Sultan Haji Hassanal Bolkiah
worth $20 billion
03. Saudi Arabia’s King Abdullah bin Abdulaziz Al Saud
worth $18 billion
04. UAE’s President Sheikh Khalifa bin Zayed al-Nahayan
worth  $15 billion
05. Dubai ruler Sheikh Mohammed bin Rashid al-Maktoum
worth $4.5 billion
06. Liechtenstein’s Prince Hans-Adam II
worth $3.5 billion
07. Morocco’s King Mohammed VI
worth $2.5 billion
08. Qatar’s Sheikh Hamad bin Khalifa al-Thani
worth $2.4 billion
09. Prince Albert II of Monacoworth $1 billion
10. His Highness the Aga Khan
worth $800 million

11. Oman’s Sultan Qaboos bin Said
worth $700 million
12. Britain’s Queen Elizabeth
worth $450 million
13. Kuwait’s Sheikh Nasser Al-Mohammad Al-Ahmad Al Jaber Al-Sabah
worth $350 million
14. The Netherland’s Queen Beatrix
worth $200 million
15. Swaziland’s King Mswati III
worth $100 million

12:59 AM

Surat Serena

Posted by ANUAR SANi

12 Mar 2011
Ketika berseorangan begini aku selalu merenung ke sekeliling kamarku, melihat keadaan kamar usang tak tidak pernah berubah semenjak di tempatkan di sini 8 tahun yang lepas. Kamar sepi yang kuhiasi dengan kreativiti dan imaginasi ini adalah rumah kecil ku di tengah padang fasirun ini. Terkenang bagaimana aku mampu bertahan sehingga kini.

bersama Putri Soraya

Mataku tertumpu ke satu surat yang ku tampalkan ke dinding setelah sekian lama. Ku baca satu persatu isi surat itu dan airmataku mengalir perlahan ke pipiku. Surat yang selama ini memberikan ku satu kekuatan yang mencekalkan hatiku untuk bertapa di tanah gersang ini.

bersama Putri Serena
Surat dari Putri Serena sewaktu usianya 8 tahun. Rindu ku pada mereka tak pernah padam. Tak pernah hilang malah semakin membesar dalam jiwa ini. Kesedihan yang ku rasa tidaklah sehebat penderitaan yang mereka tanggung di tanah tumpah airku. Hidup tanpa bapa, membesar cuma dalam jagaan ibu mereka, bukanlah satu perkara mudah dalam hidup mereka. namun aku kagum dan bersyukur dengan pengorbanan mereka.

Ketabahan dan kekuatan mereka adalah tunggak tulang bikatku untuk berdiri mencari rezeki yang halal buat mereka. Wahai anak2ku, Putri Serena dan Putri Soraya, Papa memohon berjuta2 kemaafan dari kalian berdua kerana tidak mampu bersama selama 10 tahun ini. Papa begitu sedih dan kecewa ngan diri papa kerana tiada disisi kalian sewaktu mengharung kehidupan seharian.

surat dari Putri Serena sewaktu berusia 8 tahun.

Sesungguhnya apa yang papa lakukan ini adalah untuk kalian berdua cuma. Papa tidak pernah berharap agar kalian berdua menjadi orang yang berpangkat atau orang ternama tetapi papa cuma berharap dan berdoa agar kalian berdua mampu menjadi "MANUSIA", berjaya dalam hidup kalian berdua. taat pada perintah Allah swt, kerana tanpa itu kalian berdua ibarat rumah yang tak bertiang. Bisa roboh bila2 masa sahaja. Tiada siapa yang mampu membantu kalian berdua selain dari diri kalian sendiri. Belajarlah dan berusahalah kerana cuma itu yang mampu menolong kalian nanti.
Papa sayangkan kamu berdua dan sentiasa berdoa agar kalian berdua berjaya dalam hidup kalian.

12:05 AM

Mura Bustan

Posted by ANUAR SANi

10 Mar 2011
Jamuan kecil yang diadakan oleh Pak Payn di Mura Bustan bagi meraikan rakan setugas kami Encik Mazlan, yang bakal pulang ke Malaysia setelah setahun sebulan berkhidmat di Robian sebegai General Manager Construction and Engineering. 

perhatian:
harap maaf kualiti gambar memang tidak boleh diterima untuk sebarang pertandingan.
Encik Mazlan menerima cenderahati dari wakil MyRobian
saudara Zuraimi atau Mat Ju.  
 

Zuraimi and others are busy
 with the foods.


3:05 AM

A Tribute to Anwar Hadi

Posted by ANUAR SANi

9 Mar 2011
Tak sangka dalam diam ubi ada isi rupanya. Anak kawan aku ni memang berbakat. Full of ideas. Kalau kat umah, jarang sangat bersembang. Tak sangka plak rupanya berbakat. Idea kreatifnya dalam mengupas isu2 semasa memang amat diperlukan pada saat ini. Different approach, different style! Excellent my dear. Keep it up! 





11:42 PM

Yalla Tea Talk 1

Posted by ANUAR SANi

7 Mar 2011
Yall Tea Talk beginning of the special motivation talk presented by our Robian HRD Director, Mr. Ariffin. The subject is "THE SEVEN HABITS".


Mr. Ariffin delivering the message to all interested participants
on the subject.

Some of the participants.
 
Best way of putting attraction to the
participants is to make them feel free
 and relax.

Tea time at the end of the talk.
















9:53 PM

Al Lith Desert Camp

Posted by ANUAR SANi

01 March 2011
The idea to gather all his staff out from Robian compound is really interesting. Bringing them to a new dry area in the middle of nowhere, no trees, water, shade etc which nobody has in mind. The efforts to organized an event like this are so challenging. Most of them are so happy and contributed a lot for the happening. This is the best moment where they can be together in a large group having games and special talk and also special speech (motivation talk actually) by our HRD Director, Mr. Ariffin. Bravo Abad, Hssg Department Manager on the succesfully launched the new idea for Robian.


1 big tend is enough to keep all the staff inside. 

All staffs are concentrating on the speech..


Brain storming session.

small appreciation gift from NGJ Abad (HSSG)
to Mr. Ariffin (HRD).


Mr. Ariffin (HRD), NGJ Abad (HSSG) and Me! 

On the top of one of the small
hill near the camp.














5:48 PM

Villa 8 Gathering

Posted by ANUAR SANi

Routine malaysian gathering at vila 8. Various date from 11 Jan 2011 > 28 Feb 2011. Selalunya makan2 pastu sembang2 dan kadangkala tengok filem yang di tayangkan kat dinding bilik tamu guna projektor. cuma sekarang ni jer ada tv dah.

 
11 Jan 2011
Special Guest Phillip (Fish Line of Business)

 

 

 
From left, Zharir, Zuraimi, Zainal, Nassir and Phillip.

 
Ikan gulai.

 
Preparation in progress.

 

Zainal ngan Pillip tgh sibuk tuh!.

02 Feb 2011
Special Guest Simon (Sales & Marketing, Europe), Jonathan and Phillip (Fish Line of Business) and Ashraf (MD Office)

 

 
Sate Kajang special yang dibawa oleh Bahrin dari Mesia.

 
Gua tgh bz men chess ngan
 phillip tu!.

 
Proses memakan sedang dimulakan.

 

Time ni tak dak tempat bakag lagi, kenala panggang
 atas belanga.

13 Feb 2011
Special Guest Phillip (Fish Line of Business) and Dr. Phillip (Fish Consultant)

 

 

 
From left Dr Phillip, Pp and Phillip.

 
Ikan kat belakang tu tak siap la ma.
Telog tu masin sungguh, naik darah aku.

 
Mamat ni tgh mengong time ni.

 

Ambij, jgn tak ambik.

22 Feb 2011
Special Guest Jaafar (Administration Office), Azzam (IT technical) and Ashraf (MD Office)

 

 

 
From left Nassir, Zainal, Pp, Aku, Mazlan dan Azzam.

 
Some of the foods.

 

Memory together. Duduk dari kiri Zainal, Ashraf, Nassir, Bahrin.
Berdiri dri kiri  Mazlan, Azzam, Jaafar, Pp, Zuraimi.


Pp sedang sibuk ngan sate.

28 Feb 2011
Special function to entertain Mazlan on his final day at NPC. Special Guest Kak Fauziah(Mazlan's wife)

 

 
Kari kepala ikan. Sedap woooo.
Klau kat kedai mamak ni mau cecah RM 50.oo nih!

 
Mazlan dan isteri beserta Pp.

 
Sempat bergaya bersama Kak Fauziah.

 


Berebut nak amik makanan.
 

MUSiC>LOVER


BUBBLES>LOVER